Algemeen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. CloudWijkverpleging staat voor je klaar.

Waarom CloudWijkverpleging?

CloudWijkverpleging is een online zorgplatform dat ervoor gaat zorgen dat jij altijd en overal een zorgvraag kunt stellen. Door je in te schrijven bij CloudWijkverpleging kun je via jouw telefoon, tablet of computer heel gemakkelijk een zorgvraag stellen.

 

Het uitgangspunt van CloudWijkverpleging is dat we jouw zorgvraag 24/7 zoveel mogelijk online/digitaal zullen beantwoorden. Als het zorgprobleem daar nadrukkelijk om vraagt, zullen we uiteraard ook fysieke contacten aanbieden.

 

Met behulp van een digitale doktersassistent(e) wordt, op basis van urgentie, een antwoord gegeven. Dit kan in de vorm van een zorgadvies, e-consult of beeldbelcontact zijn. Te allen tijde zal op de achtergrond een huisarts de adviezen beoordelen en monitoren.

 

Een “CloudPatiënt” kan ons 24/7 digitaal benaderen voor alle zorgvragen, krijgt de mogelijkheid om beeldbeldconsulten te plannen, herhaalrecepten aan te vragen en kan delen van zijn/haar medisch dossier inzien, evenals alle correspondentie van zijn/haar specialisten met de CloudWijkverpleging.

 

Voordelen van CloudWijkverpleging

 • Geeft snel een uitslag
 • Je weet precies waar je aan toe bent
 • Bespaart tijd voor zowel de patiënt als de arts/dokter

Hoe werkt CloudWijkverpleging?

CloudWijkverpleging identificeert wat je nodig hebt om passende zorg te ontvangen. Ook bekijkt CloudWijkverpleging wie zichzelf kan behandelen, wie virtueel hulp nodig heeft, wie een fysieke afspraak nodig heeft en wie er met spoed hulp nodig heeft. Hierdoor kan er snel, gericht en specifiek zorg verleend worden aan iedereen.

 

Met behulp van de digitale doktersassistent(e) van CloudWijkverpleging kunnen symptomen vroegtijdig opgemerkt worden. De triagetool van CloudWijkverpleging bepaalt aan de hand van een vragenlijst het urgentieniveau van de patiënt. Op basis daarvan krijg je snel de juiste hulp en behandeling.

 

Je kunt met CloudWijkverpleging een virtuele afspraak maken met jouw huisarts. Dit bespaart jou als patiënt een hoop tijd. Je hoeft niet naar de huisarts toe, je hoeft niet in een wachtruimte te wachten en je hoeft daarna ook niet terug naar huis. Uiteraard is het altijd mogelijk om een fysieke afspraak te maken.

Wat kan CloudWijkverpleging allemaal?

 • Je kunt als patiënt 24/7 een zorgvraag stellen via Spreekuur.nl.
 • Je kunt als patiënt een account aanmaken voor jouzelf of jouw kind(eren).
 • Je hebt als patiënt de keuze uit verschillende klachtgebieden: 23 volwassenen, 13 kind & algemene vragen (adreswijziging etc.).
 • Je hebt als patiënt de mogelijkheid om online een zelfdiagnose te kunnen doen door middel van onze digitale doktersassistent(e). Deze doktersassistent(e) stelt verschillende vragen waarop u als patiënt antwoord moet geven. Deze zijn volledig opgebouwd conform de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) richtlijnen en NTS (Nederlandse Triage Standaard) standaarden.
 • Je kunt foto’s insturen.
 • Je kunt chatten met de huisarts indien dit noodzakelijk is. De digitale doktersassistent bepaalt of het nodig is dat je chat met de huisarts.
 • Je kunt met de huisarts videobellen. Dit kan enkel op uitnodiging van de huisarts.
 • Je kunt als patiënt het digitale consult altijd teruglezen.
 • De huisarts krijgt inzage in jouw hulpvraag, foto en ingevulde vragenlijst.
 • Je ontvangt een SMS-bericht als de huisarts start met jouw consultvraag.
 • Je ontvangt een snelle reactie via de chat door slimme berichten in de vorm van een chattemplate die zijn gegenereerd op basis van het klachtgebied. De huisarts stuurt deze berichten.
 • Je ontvangt indien nodig ook filmpjes waarmee jij zelfzorg kunt uitoefenen.

Ik ben niet zo goed met computers. Is CloudWijkverpleging iets voor mij?

CloudWijkverpleging is vooral geschikt voor patiënten die goed met de computer kunnen omgaan. CloudWijkverpleging is namelijk een digitale doktersassistent(e) en biedt haar dienstverlening voornamelijk digitaal aan.

Deel deze pagina:

Ga naar de inhoud